Tanıtım
KODLAMA ATÖLYESİ (Scratch)
Kodlama öğrenmek yeni bir dil öğrenmek kadar önemlidir. Kodlama ile çocuklar, teknolojiyi çok daha akıcı ve etkin şekilde kullanacak ve teknoloji ile üretmeyi öğreneceklerdir. Scratch ile çocuklara, kendi çoklu-medya tasarımlarını yapmalarını, karşılaştıkları gerçek hayat problemleri karşısında teknolojiyi kullanarak yaratıcı çözümler ortaya koymalarını ve kendilerini değişik şekillerde ifade ederek 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarını sağlar. Scracth ile resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebilir, kendi animasyonlarınızı, bilgisayar oyunlarınızı tasarlayabilir ya da interaktif hikayeler anlatabilirsiniz.
ROBOTİK ATÖLYESİ
Bu atölye çalışmasında öğrenciler, mekanik, elektrik, elektronik, bilgisayar, kodlama ve programcılıka başlayarak adım adım yapıların nasıl çalıştıklarını incelerler ve bu düzenekleri kendileri tecrübe ederek hayata geçirirler. Çocuklar bu atölye sayesinde deneyerek ve görerek motor, tesisat düzeneği, elektrikli aksamlar vs ilgili temel beceri ve kavramları öğrenirler. Öğrenciler bu atölye sayesinde motor nedir, motor ve elektrikli düzenekler nasıl çalışır, sensörler(algılayıcı) ne işe yarar, bir robot üzerinde değişiklikler nasıl yapılır gibi birçok konuda bilgi sahibi olacaklar.
3D TASARIM ATÖLYESİ
Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle sağlık, bilim, teknoloji, inşaat, eğitim ve diğer birçok alanda ihtiyaç duyulan parçaların üretimini sağlamak 3 boyutlu yazıcı teknolojisini kullanarak kolaylaştı. Bu atölyede öğrenciler, 3 boyutlu tasarım programları ile tanışarak yaratıcılık ve üretkenliklerini geliştirebilecek, kendi projelerini kendileri üretebileceklerdir. Ayrıca, 3 boyut kavramını, 3 boyutlu yazıcının çalışma mantığını öğrenecek ve uygulamalı olarak bilgisayardaki çizim programında yaptıkları tasarımları basacaklardır.
ARDUINO EĞİTİMİ
Arduino, elektronik ve maker projeleri yapmak için en ideal kodlama aracıdır. Arduino eğitimi süresince öğrencilere arduino nedir, arduino ile neler yapılabilir, temel devre elemanları nelerdir, ne tür sensörler vardır ve görevleri nelerdir? Konularında bilgiler verilir ve uygulamalarda bilgiler pekiştirilir. Eğitim sonunda öğrenciler kendi robotik projelerini yapabilecek hale gelmiş olurlar.