Çankaya/İzmir

Tanıtım

Harita Yükleniyor

Değerlendirmeler

  • Mükemmel
    0
  • Çok İyi
    0
  • Orta
    0
  • İdare eder
    0
  • Kötü
    0
Bir değerlendirme yazın

Hizmet Puanı

  • Teknik Personel
  • Konum
  • Hizmetler
  • Temizlik
  • Özellik 1
  • Fiyat

Standart

*Sormak istedikleriniz?

HKMO 17. YAZ KAMPI HAKKINDA

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından sürekli eğitim etkinliği çerçevesinde ve Odamız İzmir Şubesi yürütücülüğünde, 2002 yılından beri her yıl düzenlenen HKMO Yaz Eğitim Kampı, Üniversitelerin Harita/Jeodezi ve Fotogrametri/Geomatik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmektedir.
Her meslek odası, var oluşunu borçlu olduğu üyelerine olduğu kadar, hizmet verdiği topluma, toplumsal bilincin en önemli gücü olan gençlere ve içinde yaşadığı, kaynaklarını kullandığı doğa ve kültüre de yararlı olmak zorundadır.

Yaz Eğitim Kampı ile yakın gelecekte meslektaşımız ve odamızın üyesi olacak mühendis adaylarının, TMMOB ve bileşeni Odaların görevlerini, yetki ve sorumluluklarını, çalışma anlayışı ve uygulamalarını tanımaları, bunun yanında mühendisin yaşamdaki yeri ve meslektaşlarına bakışının önemini kavramaları, tamamlayıcı nitelikteki teknik ve uygulamalı eğitim ve atölye çalışmalarıyla sürece katkı verilmesi; bununla birlikte ülkemizde ve dünyada yaşanılmakta olan ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelere ilişkin konunun uzmanlarıyla tartışma, değerlendirme ve bilgi paylaşımıyla geleceğe dair değerler hakkında bilinçlendirmeyi, birlikte planlama, karar alma, üretim, yönetim ve paylaşma sürecini yaratmaları, mesleki, sosyal, kültürel ve toplumsal gelişmeleri birlikte değerlendirmeleri, geleceğe yönelik umutlarını diri tutmaları ve yaşamla güçlü bir bağ kurmalarına katkı verilmesinin üzerine durulmuştur.

Sosyal, kültürel, toplumsal ve mesleki alanlarda; akademisyen, gazeteci, sanatçı, bürokrat, belediye başkanı ve siyaset adamlarının da katılımıyla güncel ve toplumsal gelişmeler, ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarında ele alındığı söyleşiler, konferanslar, paneller ve forumlar, spor turnuvaları, yarışmalar, teknik ve kültürel geziler ile öğrencilerin atölye çalışmalarını içermektedir.

     KAMP KURALLARI

  1. Kamp, 26 Ağustos-2 Eylül 2018 tarihleri arasında İzmir-Seferihisar Teos tatil köyünde gerçekleştirilecektir.
  2. Kamp alanına girişler 26 Ağustos 2018 tarihinde 09:00 – 15:00 arasında, kamp bitiminde alandan çıkış ise 2 Eylül 2018 tarihinde 09:00 – 12:00 arasında yapılacaktır.
  3. Kampa sadece HKMO tarafından ilan edilen listede yer alan öğrenciler katılabilecektir.
  4. Kamp süresince paneller, söyleşiler, etkinlikler, yarışmalar ve eğitimlere katılım ve programda belirtilen zamanlamaya uyulması zorunludur.
  5. İlan edilen kamp katılım listesinde yer aldığı ve geleceğini teyit ettiği halde haber vermeksizin     kampa katılmayan öğrenci sonraki kamplarda yer alamayacaktır. Kampa çağrıldığı halde katılım sağlayamayacak olan öğrenci arkadaşlarımız, kampın başlangıç tarihinden en geç 7 gün önce HKMO İzmir Şubesi‘ne bilgi vermelidir.
  6. Öğrencilerimiz kampa gelmeden önce katılma ve ayrılma saatlerini kampta bulunan görevlilere bildirmelidir.
  7. Öğrenci arkadaşlarımızın bulundukları illerden İzmir-Seferihisar otogarına gelişleri ve Seferihisar   otogarından ayrılmaları kendi sorumluluklarındadır. Seferihisar otogarından kamp alanına ulaşım  HKMO İzmir Şubesi Tarafından sağlanacaktır.
  8. Kamp süresince tüm katılımcıların yemek, konaklama masrafları ve gezi vb. aktivitelerdeki giderler odamız tarafından karşılanacaktır. Diğer kişisel harcamalar katılımcılara aittir.
  9. Kamp süresince misafirler de dâhil olmak üzere kamp alanında bulunan herkes, HKMO tarafından dağıtılan kamp tişörtü, şapka ve yaka kartlarını kullanacaklardır. Mayo, havlu, şort, terlik vb. kişisel eşyaların temini katılımcılara aittir.
  10. Kamp boyunca yemeklerin hazırlanması süreci, dağıtımı, ortam temizliği ve çevre düzeni için günlük nöbetçi çalışma grupları oluşturulacaktır. Çalışma gruplarında en az bir oda/şube yöneticisi ve kamp yürütme kurulu üyesi yer alacaktır.
  11. Kamp süresince ortak alanların kullanılmasında hijyen ve sağlık kurallarına uyulacaktır. Tüm katılımcılar kamp alanın temizliğinden ve düzeninden sorumludur.
  12. Katılımcılara, kamp süresi boyunca kamp alanındaki etkinlikler için odamız tarafından hayat sigortası yaptırılmaktadır. Kamp alanı dışındaki alanlar sigorta kapsamında olmadığından katılımcıların kamp süresi boyunca kamp alanını terk etmemeleri gerekmektedir.
  13. Kamp alanının dışına çıkılmasını gerektiren zorunlu durumlarda, HKMO kamp yürütme görevlileri ile iletişim kurulmalıdır.
  14. Katılımcılar, kamp süresince kendilerine tahsis edilen bungalov tarzı odalarda, kamp yürütme kurulunun belirleyeceği 4‘er kişilik karma gruplar halinde konaklayacaklardır, başka bir bölgede konaklama yapmayacaklardır.
  15. Kamp boyunca olağan programın dışında bir gelişmeyle karşılaşıldığında veya herhangi bir sorun meydana geldiğinde HKMO kamp yürütme görevlilerine bilgi verilmelidir.
  16. Herhangi bir sağlık problemi olan, bedensel engeli olan veya sürekli ilaç kullanımı olan katılımcı, kamp yetkililerini önceden bilgilendirmelidir.
  17. Kamp alanında toplantı ve etkinlikler devam ederken ve ayrıca hava karardıktan sonra denize girmek yasaktır.
  18. Her katılımcı oluşturulan çalışma gruplarında ve oluşturulan atölyelerin en az 2 tanesinde yer almalıdır. HKMO kamp yürütme görevlileri ve kampa katılan oda/şube yöneticileri de buna dâhildir.
  19. Kamp başvurularında öğrencilerin seçtiği atölyeler, etkinlikler ve görevlerle ilgili gruplar Kamp Yürütme Kurulu tarafından belirlenerek kamp esnasında duyurulacaktır.
  20. Kampın başarıyla geçmesinde başta öğrenciler olmak üzere tüm konukların, görevlilerin, Oda yöneticilerinin ve kurul üyelerinin gerekli özveriyi göstermesi ve kamp kurallarına uyması gerekmektedir.


    KAMP PROGRAMI

    Program çalışmaları devam etmektedir. Etkinliğe 15 gün kala  ilan edilecektir.

    KAMP SIRT ÇANTASI


    Kamp alanına gelirken sırt çantanızda bulundurmanızı önerdiğimiz kişisel eşyalar
     · Kişisel temizlik malzemeleri
    ·  Ağustos ayı sonunda özellikle akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesi nedeni ile kalın giyecekler
    ·  Alerjik ve kronik sağlık sorunları olanların özel ilaçlarını bulundurmaları,
    ·  Oryantiring yarışması ve turnuvalar için spor ayakkabı, olarak sıralanabilir.


    HKMO 17. YAZ EĞİTİM KAMPI KAMP ALANINA ULAŞIM

    Otobüs ile

    Öncelikle İzmir otogarına geldiğinizde, otobüs firmasının servisiyle Üçkuyular (Fahrettin Altay) semtine gelmelisiniz. Buradan Seferihisar‘a ulaşım sağlayan dolmuşlara (minibüs) binebilirsiniz. Yada Fahrettin altaydan(Üçkuyular)  730: F.ALTAY-SEFERİHİSAR  numaralı belediye otobüsleri ile Seferihisar‘a ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolmuşa yada belediye otobüsüne bindiğinizde Seferihisar Semt garajında iniş yapınız. Belediye otobüsü sefer saatleri aşağıdaki gibidir.

    Havayolu ile

    Öncelikle Hava alanından 202 numaralı Belediye otobüsü ile Fahrettin Altay(Üçkuyular) geçiş yapmanız gerekmektedir. Buradan Seferihisar‘a ulaşım sağlayan dolmuşlara (minibüs) binebilirsiniz. Yada Fahrettin altaydan(Üçkuyular) dan  730: F.ALTAY-SEFERİHİSAR  numaralı belediye otobüsleri ile Seferihisar‘a ulaşım sağlayabilirsiniz. Dolmuşa yada belediye otobüsüne bindiğinizde Seferihisar Semt garajında iniş yapınız.*Seferihisar semt garajında görevli arkadaşlar tüm öğrencilerimizi karşılayacaktır.

    HKMO 17. YAZ EĞİTİM KAMPI FOTOĞRAF YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI

    HKMO, Yaz Eğitim Kampı fotoğraf atölyesi bünyesinde her yıl düzenlediği fotoğraf yarışması ile Mühendislik okuyan öğrencilere fotoğraf hobisini tanıtmayı, bu hobi ile ilgilenenleri teşvik etmeyi, birlikte bir fotoğraf sergisi düzenlemeyi amaçlamaktadır.

    Yarışmanın Konusu: Dijitalleşme

    Sayıların icadından süregelerek ve dijitalleşmeyle daha da hızla değişen ve gelişen süreç; emek olgusunun başka boyutlara evrilmesi, kapitalizmin ihtiyaçlarının değişmesi, üretim ilişkilerinin baştan sonra yeniden şekillenmesi, doğanın ve insan hayatının her alanına olumlu ya da olumsuz müdahale etmesi şeklinde devam etmektedir. Dijitalleşmenin emek-sermaye ekseninde çalışma hayatımıza, mesleğimize, insan ilişkilerine, topluma, doğaya, ülke kaynaklarına, kültüre ve dünya siyasetine olan etkileri olumlu ve olumsuz yönlerinin toplumcu mühendislik gayesinde ele alınması yarışmanın konusunu oluşturmaktadır.

    BAŞVURU KOŞULLARI

    ·         Harita/Geomatik/Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Öğrencileri ve HKMO üyeleri katılımcı olabilmektedir.

    ·         Başvuru için en çok 6 adet renkli ya da siyah/beyaz fotoğrafla katılım sağlanacaktır.

    ·         Yarışmaya katılacak eserlerin çözünürlüğü ve radyometrik kalitesi yüksek olmalı, minimum 35×50 CM ebatlarında baskıya uygun olmalıdır.

    ·         Gönderilecek eserler, T.C. kanunlarına ve genel etik kurallarına uygun olmalıdır.

    ·         Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş, bu eserlerin kampta sergilenmesi HKMO yayın organlarında yayınlanması hakkını devretmiş sayılacaklardır.

    ·         Yarışmaya gönderilen eserlerin daha önce herhangi bir yarışmada derece almamış olması gerekmektedir.

    ·         Esere konu olan canlı ya da cansız obje ile ilgili her türlü telif, izin ve benzeri taleplerde sorumluluk, fotoğrafı çeken ve/veya fotoğrafı yarışmaya gönderene aittir. HKMO eserlerin içeriği ve telif hakkı ile ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmeyecektir.

    ·         Genel kurallara uymadığı daha sonra belirlenen, fakat değerlendirmeye alınmış ve ödül kazanmış olan eserlerin derece ve ödülleri geçersiz sayılacaktır. Bu gibi durumlarda kazanılan ödüllerin iadesi zorunludur.

    ·         Fotoğraflar üzerinde kabul edilebilir dijital fotoğrafik düzenlemeler dışında bir müdahale olmamalıdır.

    ·         Fotoğrafları içeren CD, ayrıca bir zarfa konulacak ve üzerine HKMO yaz eğitim kampı fotoğraf başvurusu yazılarak adrese gönderilecektir.

    ·         CD‘nin üzerine rumuz ve fotoğraflara verilen isimler sırasıyla yazılmalıdır.

    ·         Fotoğrafların 20 Ağustos 2018tarihine kadar TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Fevzi Paşa Bulv. 1364 sk. No:1 K:2 Çankaya / İZMİR adresine elden veya kargo, taahhütlü posta ile teslim etmelidirler.

    ·         HKMO İzmir Şubesi postadaki gecikmelerden, hasar ve kayıplardan sorumlu değildir.

    ·         Yaz Eğitim Kampı süresince eserler kamp alanında sergilenecektir.

    ·         Gönderilen eserler öncelikle seçici kurul tarafından bir ön elemeden geçirilecek ve belirlenen sayıdaki eserler Yaz Eğitim Kampında katılımcılarının oylamalarına açılacaktır. Her bir katılımcının sadece tek oy vererek değerlendireceği resimler alınan oylara göre değerlendirilecektir.

    ·         Başvuruların 1. 2. ve 3.lük ödülleri yanı sıra seçici kurulun belirleyeceği sayıda mansiyon ödülü verilecektir.

    ·         Değerlendirme sonuçları Yaz Eğitim Kampının son akşamında gerçekleştirilecek olan gala yemeğinde duyurulacak ve kazananlara ödülleri takdim edilecektir.

    HKMO 17. YAZ EĞİTİM KAMPI KAPSAMINDAKİ ATÖLYE ÇALIŞMALARI

    Sinema Atölyesi

     Kamp sırasında; hem kısa filmler değerlendirip, hem de film çekim teknikleri hakkında katılımcılar bilgilerini birbirleri ile paylaşacakları çalışmalar olacaktır. Sinema Atölyesi, kampın içinden belirli kesitleri ya da tüm kampı anlattıkları, farklı bakış açılarını yansıttıkları kısafilm çalışmaları ile kampa ayrı bir renk katacaktır. Ayrıca Kısa Film Yarışması‘na gönderilen filmler ele alınacaktır. Yarışmaya katılım koşulları kamp anasayfasında yer almaktadır.

    Fotoğraf Atölyesi

    Katılımcılar arasından fotoğrafçılık konusunda eğitim vermek, bilgilerini paylaşmak isteyenler, Fotoğraf Atölyesini tercih edenler ile uygulamalar yapabilecekler ve kamp içerisinden yakaladıkları farklı enstantaneler ile kampın son gününde çalışmalarını sergileyeceklerdir. Ayrıca, Kamp temasına uygun olarak kampa gelmeden önce fotoğrafçılıkla ilgilenen katılımcıların gönderdiği çalışmalarından oluşan “Fotoğraf Yarışması” gerçekleştirilecek ve bu fotoğraflar atölyede ele alınacaktır. Fotoğraf Yarışması‘na katılım koşulları anasayfada yer almaktadır. Fotoğraflar kamp süresince sergilenerek katılımcılar tarafından oylanacaktır.

    Tiyatro Atölyesi

     Tiyatroya merakı olan ve tiyatro çalışması yapan katılımcılarımız ile kamp esnasında hazırlanan bir oyun, kampın son günü sergilenecektir.

    Şiir Atölyesi

     Katılımcıların kendi yazdıkları ya da seçerek seslendirecekleri şiirler, mizansenlerle ve müzikle desteklenecek şekilde kampta sunulacaktır.

    Müzik Atölyesi

     Müzikle uğraşan katılımcılarımızın kuracağı bir grupla birlikte Kamp ateşinin başında şarkılar söylenecek ve diğer etkinliklere de destek verebilecektir. Ayrıca Kamp esnasında yapacakları çalışmalar sonrası kampın son akşamı gala yemeğinde konser vereceklerdir.

    Halkoyunları ve Dans Atölyesi

     Halkoyunları ve dans ile ilgilenen katılımcıların yürüteceği ve verecekleri eğitimler sonucunda ortaya çıkan çalışmalar sergilenecektir.

    Resim ve Karikatür Atölyesi

     Resim ve Karikatür ile ilgilenen katılımcılar çalışma ve bilgilerini paylaşacak ve atölye sonunda çalışmaları sergilenecektir.

    Toplumcu Mühendislik Atölyesi

     Öğrencilerin ele almak istedikleri toplumsal ve teknik konular konular, toplumcu mühendislik kimliği ışığında, özellikle akşamları çimler üzerinde toplanılarak forumlar şeklinde ele alınacaktır. Panellere gelen konuk konuşmacılarda foruma dahil edilerek atölyeye destekleri sağlanacaktır. Sonuçlar kamp sonunda tüm katılımcılarla paylaşılacaktır.

    Caps Atölyesi

     Mizah ekseninde, Kamptaki gelişen olayları ve ülke gündemini ele alan Caps‘ler hazırlanıp kamp süresi boyunca sergilenecek, günden güne güncellenecek ve kamp sonunda bir dia film seklinde katılımcılarla paylaşılacaktır.

    Kamp Gazete Atölyesi

     Bu çalışma için ayrılmış panoya her gün katılımcılar tarafından o günün olayları haberleştirilerek, köşe yazılarıyla fikir beyan ederek, fotoğraflarla beslenerek mizanpajlar hazırlanacak ve günlük gazete şeklinde baskı alınarak tüm katılımcılara dağıtılacaktır. Ayrıca bu çalışma daha sonra yayın haline gelecek olan kamp kitabında da yer alacaktır.

    HKMO 17. YAZ EĞİTİM KAMPI KAPSAMINDAKİ TURNUVALAR 

    Kampın ilk günü oluşturulan takımlarla kamp süresince masa tenisi, basketbol ve voleybol turnuvaları ve de  ip çekme yarışması düzenlenmektedir. Turnuva birincilerine veda yemeğinde ödülleri verilecektir.

    HKMO 17. YAZ EĞİTİM KAMPI KAPSAMINDAKİ ORYANTİRİNG YARIŞMASI

    “Harita ve Pusula” ile zamana karşı koşarak hedef bulma sporu olan Oryantiring Yarışması “HKMO Oryantiring Kulübü” etkinliği olarak her yıl gerçekleştirilmekte ve mesleğimizle yakından ilgili de olan bu oyunla ilgili tüm katılımcılara eğitim verilmektedir. Hazırlıkları kamp öncesi başlayan yarışma için arazi ve harita çalışması yapılmakta, araziye özel işaretler gizlenmekte ve bunlar haritaya işaretlenmektedir. Tüm öğrencilerin yer aldığı takımlar Kamp Yürütme Kurulu tarafından oluşturulmaktadır. Takımlar, kamp alanı ve çevresine yerleştirilen işaret bayraklarını belirlenen kurallar çerçevesinde en kısa sürede bulmak için zamana karşı yarışacaklardır. Kazanan takıma veda yemeği akşamında ödülleri takdim edilecektir.

    HKMO 17. YAZ EĞİTİM KAMPI KAPSAMINDAKİ BİLGİ YARIŞMASI 

    Kamptaki tüm öğrencilerin katılacağı, farklı üniversite ve sınıflardan kişiler ile karma gruplar yapılarak oluşturulacak takımlar arasında gerçekleştirilecek bilgi yarışmasında temel düzeyde mesleki bilgi ve genel kültür sorula yer alacaktır. Elemeli ve 2 turdan oluşan yarışmada kazanan gruba veda gecesinde ödülleri takdim edilecektir.

Yorum ve Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.
Yorum ve değerlendirme yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.